Sanyarú a politikus sorsa: munkanélküli segélyért folyamodott egy volt szenátor

A liberális politikus mandátuma elvesztése után nem talált munkát.
Hirdetés

Így múlik el a világ dicsősége: munkanélküli segélyért folyamodott Daniel-Cristian Florian, a Nemzeti Liberális Párt (NL) volt Beszterce-Naszód megyei szenátora, miután nem jutott újabb mandátumhoz, és munkát sem talált.

A megyei munkaerő-elhelyező ügynökség (AJOFM) illetékesei szerint a volt honatyának ez ugyanúgy jogában állt, mint minden alkalmazottnak, aki fizette a hozzájárulást.

„A munkanélküli segélyt egy éven át folyósítják, és százalékarányosan számolják ki az állástalanul maradt személy jövedelme alapján” – közölte Otilia Râpan, az Beszterce-Naszód megyei munkaerő-elhelyező ügynökség vezetője.

Daniel-Cristian Florian jogtanácsos, 2009–2012. között Beszterce-Naszód megye prefektusa volt, 2012–2016. között pedig szenátor.

Munkanélküli segélyének összege most mintegy 1600 lej.

Hirdetés

Legutóbbi vagyonbevallása szerint van egy háza és egy panellakása Besztercén, nincsenek bankbetétjei, adósságai viszont megközelítik a 14 000 eurót. Ugyanakkor 99 részvényt birtokol egy családja tulajdonában álló cégben. Szenátori mandátuma utolsó évében valamivel több mint 4900 lejt keresett havonta.

2016 decemberében négy korábbi PNL-es honatya nem jutott újabb mandátumhoz, hárman közülük visszatértek szakmájukhoz. Ioan Oltean volt képviselő Bukarestben nyitott ügyvédei irodát, Stelian Dolha volt képviselő céget indított Besztercén, Dorin Dobra volt szenátor pedig visszatért a katedrához, ő ugyanis egyetemi tanár.

Hirdetés