Electric Castle: minden eddiginél szigorúbb biztonsági intézkedések lesznek

Fémdetektor, pirotechnikai átvizsgálás, több száz rendfenntartó, kutyás ellenőrzés.
Hirdetés

Fémdetektorral vizsgálják át az Electric Castle fesztiválra érkezőket és csomagjaikat, az autókat pedig pirotechnikai szempontból is átvizsgálják, jelentette be szerdán a Kolozs megyei rendőr-főkapitányság vezetője, Ciprian Miron.
Ezek az óvintézkedések újdonságnak számítanak az öt éves fesztivál történetében.

A hatóságok mindent megtesznek a július 12-e és 16-a között tartandó bonchidai fesztivál biztonsága érdekében. „25-30 000 résztvevőre számítunk minden nap. A fesztivál ötödik kiadásához érkezett, és mostantól kezdődően 24 órából 24-ben pirotechnikai ellenőrzéseket végzünk, erre szakosodott rendőrök segítségével. A nagyszebeni kutyás rendőrök is három csapattal segítik az ellenőrzést” – nyilatkozta Ciprian Miron egy sajtótájékoztatón, leszögezve, hogy semmi nem utal arra, hogy bárki merénylet elkövetésére készülne, egyszerűen csak biztonságosabbá akarják tenni a rendezvényt az új intézkedésekkel.

A rendőrség vezetője szerint a fesztivál helyszínére minden gépjármű egyetlen kapun keresztül fog bejárni, így a szolgáltatók és a fellépők autóit is átvizsgálják majd.

Bonchida község területén naponta 100 rendőr, 100 csendőr, 50 katasztrófavédelmis, több orvos és elsősegélynyújtó önkéntes fog szolgálatot teljesíteni a fesztivál ideje alatt.

Hirdetés

„Az elmúlt öt évben az EC bebizonyította az infrastrukturális vagy időjárással kapcsolatos gondok ellenére, hogy egy sikeres rendezvény, amely által a megye is nyer. Mi is és a hatóságok is azon dolgozunk, hogy Kolozs megyét népszerűsítsük és hogy megmutassuk a fesztiválozóknak, hogy egy jól szervezett eseményről van szó” –  nyilatkozta Andi Vanca, a fesztivál kommunikációs igazgatója.

A Kolozs megyei rendőr-főkapitányság vezetője szerint tavaly 19 személynél találtak etnobotanikus szereket, súlyosabb eseteket nem észleltek.

Hirdetés