Băsescu habzó szájjal gyalázza a magyarokat a Facebookon

Mivel a szenátus szakbizottságai megszavazták, hogy március 15. ünnepnap legyen.
Hirdetés

Igen durva magyarellenes kirohanást tett közzé Traian Băsescu kedd reggel a Facebookon.

„A (román) trikolór helyett a PSD és az ALDE a Székelyföld zászlóját tűzi ki. Dragnea és Tăriceanu eladják az ország történelmét az RMDSZ szavazataiért cserébe” – írja a volt államfő, az ellenzéki PMP elnöke Facebook-oldalán.

Băsescunál az verte ki a biztosítékot, hogy a szenátus szakbizottságai hétfőn elfogadták a március 15. ünnepnappá nyilvánítására vonatkozó RMDSZ-es javaslatot.

De át is adjuk a szót a hajóskapitánynak:

„A gazemberek úgy tesznek, mintha elfelejtenék, hogy 1848. március 15-én a pesti országgyűlés többek között megszavazta Erdély Magyarországhoz csatolását. Iancu mócainak és más románoknak, szászoknak kellett harcolniuk, hogy Erdély ne legyen Nagy-Magyarország része.

A magyar grófok seregei erdélyi románok tízezreit ölték meg, egész falvakat töröltek el a föld színéről, románok százezrei mentek száműzetésbe.

Hirdetés

A PSD és az ALDE pedig azt akarja, hogy 1848. március 15. Románia területén elismert ünnep legyen, cserében néhány szavazatért a bizalmatlansági indítvány kapcsán.

Hé, PSD-s és ALDE-s gazemberek, azt hiszitek, hogy valaha is elmehettek Cebére (ott van Avram Iancu sírhelye – szerk. megj.)? Vagy Erdélybe?

Utóirat: a romániai magyarokat senki nem akadályozza, hogy Budapesten ünnepeljék március 15-ét”.

Hirdetés