Grindeanu a PSD-tagságnak: ne féljenek a jó oldalra állni!

A kormány nélkül is kitartó kormányfő a párttagságnak üzen.
Hirdetés

A Szociáldemokrata Párt (PSD) erejét az a több száz ezer párttag adja, akik győzelemre vezették az alakulatot – véli Sorin Grindeanu kormányfő, és azt üzeni párttársainak, hogy ne féljenek „a jó oldalra állni”.

„Köszönetemet fejezem ki azoknak a polgármestereknek és PSD-tagoknak, akik támogatnak, illetve azoknak az állampolgároknak, akik üzeneteket küldtek a Facebookon. A PSD erejét az a több száz ezer párttag adja, akik győzelemre vezették az alakulatot. Azt üzenem a párt minden tagjának: ne féljenek a jó oldalra állni! Romániának stabilitásra és felelős kormányzásra van szüksége” – írja csütörtöki Facebook-bejegyzésében Grindeanu.

A miniszterelnök szerda este bejelentette, nem mond le tisztségéről. Hozzátette, csak abban az esetben teszi ezt meg, ha Iohannis államfő a PSD-ből nevesít miniszterelnököt.

Ezt megelőzően Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök közölte, a kabinet minden tagja benyújtotta lemondását.

„A kormány valamennyi szociáldemokrata párti minisztere benyújtotta lemondását, és most nem a híres biankó lemondólevelekről van szó” – mondta Dragnea, hozzátéve, hogy az ALDE-vel együtt a PSD készen áll egy új kormány megalakítására.

Hirdetés

Dragnea csütörtökön közölte, levélben értesítették Klaus Johannis államfőt a kormány lemondásáról.

Az államfői hivatal közölte: tudomásul vette a PSD-ALDE koalíció álláspontját, de az ilyen helyzetekre nincs kidolgozott eljárás az alkotmányban, a kormány pedig egyelőre hivatalban van.

Grindeanu elmozdítására az egyetlen lehetőség a bizalmatlansági indítvány, vagy az, ha ő maga mond le.

Hirdetés