Megéri tantárgyversenyeket nyerni

Utána akár 3500 eurót is kaphat a diák, ha egyetemre megy.
Hirdetés
A kormány egy szerdai határozata értelmében kutatási támogatásban részesülhetnek azok a középiskolát végzett tanulók, akik kiváló eredményeket értek el különféle hazai és nemzetközi versenyeken – jelentette be Alina Petrescu kormányszóvivő. 
 
„A kezdeményezés az I. Károly király – fiatal kutatóknak szánt támogatás nevet viseli. Olyan fiatalok részesülhetnek ebből, akik a líceumi évek alatt kiváló eredményeket értek el nemzetközi és országos tantárgyversenyeken. A támogatást azon egyetemek vagy karok közvetítésével kapják meg, amelyeken tanulmányaikat végzik, és a kutatási minisztérium költségvetéséből fedezik” –nyilatkozta Petrescu. 
 
A nemzetközi tantárgyversenyeken elért első helyezésért évi 3500 eurós, a második helyért 3000 eurós, a harmadik helyért 2500 eurós támogatás jár. Az országos tantárgyversenyeken elért első helyért 2500, a második helyért 2000, a harmadik helyért pedig 1500 eurós támogatást kaphatnak a diákok. 
 
„Ezeket az összegeket kiegészítik, ha a fiatalok nemzetközi tudományos eseményeken vesznek részt, vagy legkevesebb öt diákból álló tudományos csoportban kutatnak” – mondta a kormányszóvivő.

Hirdetés