Mit keresett Károly herceg a kolozsvári Farkas utcában? (FOTÓK)

Díszdoktorrá avatták a Babeş-Bolyai Tudományegyetemen.

Hirdetés

Károly herceg, a brit királyi korona örököse, walesi herceg hétfőn délután Kolozsvárra érkezett, hogy a Babeş-Bolyai Tudományegyetemen (BBTE) díszdoktorrá avassák.

A díszceremóniára sajnos nem jutottunk be, oda csak válogatott személyek kerülhettek be díszmeghívóval, de a herceg érkezésekor ott voltunk és fotóztunk is szorgalmasan.

Oda igyekezett Emil Boc polgármester is, bizonyára azért, hogy eldicsekedje: Kolozsvár európai, multikulturális és toleráns város.

 

Az eseményt meg is hirdették egy szép nagy plakáton, és nemsokára az ábrázolt személy is itt lesz életnagyságban. Károly herceg egyébként első ízben jött Kolozsvárra.

 

Károly herceget persze izgatottan várják a BBTE Farkas utcai főépülete előtt, a Facebookot várhatóan elöntik a mobiltelefonnal készített fotók.

 

Ők valószínűleg nem egyetemi adjunktusok, hanem a Károly herceg testi épségét biztosítani hivatott testőrök.

 

És a magas rangú vendég meg is érkezik…

 

…mégpedig egy magas rangú vendégeknek kijáró BMW-vel, rajta hercegeknek járó zászlóval.

 

Hirdetés

És a legelső lépés az, hogy román hagyomány szerint megkínálják kenyérrel és sóval. Azon persze elmerenghetünk, hogy a multikulturális BBTE-n miért csak román népviseletbe öltözött fiatalok várják a herceget, ha már várják…

 

Teli szájjal illik hivatalosan köszönni? Egy hercegnek valószínűleg igen. A házigazdát biztosan nem zavarja, ő Ioan Aurel Pop, az egyetem rektora.

 

Néhány protokolláris mondat, udvarias gesztus, hajbókolás, miegymás után máris lehet befele menni az épületbe. A második emeleti Aula Magnában zajlik majd a zártkörű díszdoktorrá avatás.

 

Károly herceg egyenesen belenézett a Főtér objektívjébe és ezzel együtt Önökkel is szemkontaktust létesített, kedves olvasóink!

 

A brit trónörökös még elnéz egyet jobbra…

 

…majd kegyesen integet a híveinek, aztán a frissen nyírt rektorral együtt eltűnik a BBTE főépületének főbejáratán.

A röpke látogatást mozgóképen is megörökítettük.

Hirdetés