Gyerekek özönlötték el a parlamentet

Egy határozatot is megfogalmaztak, amely szerint ezután csak „játék, mosoly és öröm” lehet a gyerekek osztályrésze.
Hirdetés

Körülbelül ezer gyerek látogatta meg szombaton a nemzetközi gyermeknap alkalmával megnyitott bukaresti parlamenti palotát – írja az Agerpres.

A gyerekek meglátogathatták a képviselőház nagy gyűléstermét, az házelnök irodáját, valamint az I.C. Brătianu, az Al.I. Cuza, a Nicolae Iorga, a Nicolae Bălcescu, a Spiru Haret és az I.G. Duca termeket.

A legtöbbjük nem hagyta ki az alkalmat, hogy egy fotót készítsen a nagyteremben vagy az elnöki irodában.

A gyerekek nagy részének nem sok elképzelése volt arról, hogy tulajdonképpen mit is csinálnak a politikusok, amikor dolgoznak, de javasolták többek között, hogy nagyobb pótlékokat adjanak, hogy foglalkozzanak a rászorulókkal és ítéljék életfogytiglani börtönre a tolvajokat. Ez utóbbi javaslatnak nem biztos, hogy mindegyik képviselő örült.

A politikusi pálya nem szerepel az életcéljaik között, legtöbben orvosok, rendőrök, ügyvédek, vagy agrármérnökök szeretnének lenni.

A gyerekek, a képviselőház elnöki „minőségében” aláírtak egy „határozatot”, amelyben felhívják a szülők, tanárok és tanítók figyelmét, hogy ezután „csak játék, mosoly és öröm” lehet a gyerekek osztályrésze.

„A gyereknek végtelen vakációjuk lesz, a fagyi már a reggelihez jár, akármennyit játszhatnak (…), és akkor fekszenek le, amikor akarnak” – szögezi le a dokumentum.

Hirdetés

A fővárosiakon kívül gyerekek érkeztek Dâmboviţa, Ialomiţa, Prahova és Teleorman megyékből is.

A parlament kapuit 2007-ben nyitották meg először a nemzetközi gyermeknapon, azóta mintegy 25 000 gyerek látogatott el a törvényhozásba.

Íme egy kis videóösszefoglaló a román parlament képviselőházának Facebook-oldaláról:

Hirdetés