Gyergyói világjárók nyomában – Kolozsváron

Történetek Napkeletről, Fokvárostól Srí Lankáig.
Hirdetés

A Nyitott szemmel elnevezésű kolozsvári beszélgetősorozat keretében három gyergyói ül egy asztalhoz, hogy „földiekként mindenről beszélgessenek, ami nem Gyergyó” – áll a csütörtöki esemény leírásában.

Egyikük Csibi Márti, a gyergyószentmiklósi MixFm rádió szerkesztő-műsorvezetője, aki tavaly októberben a Kancsendzönga lábánál emléktáblát helyezett el ötödmagával egy buddhista kolostorban, a néhai Erőss Zsolt és Kiss Péter hegymászók tiszteletére.

Másikuk Bartis Ervin jogász, humanitárius munkás, aki Gyergyószárhegyen él, ha nem épp a világot járja – s örökíti meg művészi igénnyel komponált fotográfiákon. Bartis Ervin a világ számos szegletét bejárta már, köztük olyan válságövezeteket is, mint Dél-Szudán. Srí Lankán a 2004-es szökőár pusztító következményeinek felszámolásában nyújtott segítő kezet.

Harmadikuk Laczkó Vass Róbert gyergyóremetei származású kolozsvári színművész, maga is nagy utazó, de ezúttal a Nyitott szemmel sorozat házigazdájaként, a két meghívott beszélgetőpartnereként vesz részt az eseményen, amelynek helyszíne a Györkös Mányi Albert Emlékház, időpontja pedig május 25., csütörtök, 18.30.

A beszélgetés – mint a leírás fogalmaz – „sokfele kíván elkalandozni, ahol Márti és Ervin megfordult, mióta a világot járják, Fokvárostól Alexandriáig, Amparától Tádzsikisztánig – és miért ne – Gyergyószentmiklóstól Kolozsvárig”.

Hirdetés