Elhunyt Sir Roger Moore

Az angol színészlegenda 89 éves volt, a rák vitte el.
Hirdetés

Nyolcvankilenc éves korában meghalt Roger Moore. Halálát a család jelentette be a színész Twitter-profilján. „Fájdalomtól megtört szívvel kell megosztanunk a szörnyű hírt, hogy édesapánk, Sir Roger Moore ma elhunyt” – írja a bejegyzésben, amelyet Moore gyermekei, Deborah, Geoffrey és Christian jegyeznek.

A legendás színész egy ideje rákbetegséggel küzdött, Svájcban halt meg.

Roger Moore 1927. október 14-én született Londonban. Karrierje kezdetén dolgozott grafikusként, fotómodellként, filmstatisztaként. Cambridge-ben kezdte a színész pályáját. 1945-ben a tiszti iskola elvégzése után a Szórakoztató Szolgálat színésze lett. 1952-től Hollywoodban filmezett. 1956-tól a BBC tévésztárja. Leghíresebb szerepei: az Ivanhoe című sorozat, Az Angyal sorozatban a címszereplő Simon Templar, a Minden lében két kanálban Lord Brett Sinclair (Tony Curtis partnereként), és hét alkalommal alakította James Bondot. A James Bond-filmek után már nemigen szerepelt emlékezetes filmben vagy alakított maradandót. Egy ideje Svájcban és Dél-Franciaországban élt.

1999-ben az angol királynő lovaggá ütötte. 2001 óta az UNICEF nagykövete. Politikai irányultságát tekintve a Konzervatív Párt támogatója volt, David Cameron egykori brit miniszterelnök elkötelezett hívei közt tartották számon.

Temetését Monacóban tartják majd.

Hirdetés