Vicces meglepetéssel ünnepli győzelmét a Musai-Muszáj csoport Kolozsváron

Kérem tisztelettel, lesz még egy többnyelvű tábla. Nézzék csak, alább.
Hirdetés

Hétfőn délután a Musai-Muszáj csoport (Szakáts István és Bethlendi András) és a Minority Rights Egyesület (Szőcs Izabella és Szőcs Sándor) képviselői afféle győzelem utáni sajtótájékoztatót tartottak az Insomnia Kávéházban.

A beszélők mindenekelőtt azt tartották fontosnak kiemelni, hogy a Musai-Muszáj csoport és a Minority Rights Egyesület üdvözli Emil Boc kolozsvári polgármester azon döntését, hogy nem fellebbez a többnyelvű várostáblák ügyében. Igaz, ezt a döntést jó pár évvel ezelőtt meg lehetett volna hozni, ráadásul jogorvoslás nélkül, hiszen elegendő etnikai és kulturális érv szólt a többnyelvű táblák mellett.

Ezt követően köszönetet mondtak mindazoknak (civil szervezeteknek, politikusoknak, magánszemélyeknek), akik bátran kiálltak a táblaügy mellett. Továbbra is szükségesnek tartják a párbeszédet a polgármesteri hivatallal. Annak ellenére, hogy Emil Boc mind a mai napig nem hajlandó velük szóba állni. De hátha most kezdődik a szebb jövő.

A Musai-Muszáj csoport vicces meglepetéssel is készült az ünnepi alkalomra. Az időközben jelentős közéleti szereplővé nőtt civil kezdeményezés 2015. Február 7-én született, történetesen az Insomnia Kávéházban, és pont annál az asztalnál, ahol a sajtót tájékoztató beszélők ültek, és ennek kapcsán, a Musai-Muszáj csoport történelmi, kulturális és európai dimenzióját kiemelendő, egy táblát szeretnének a falra szerelni.

Hirdetés

Mégpedig a következő nyelveken: latin (sic!), román, magyar, német, valamint roma. Mert így lehet igazán megélni a multikultit a mindennapokban.

Hirdetés