Hogyan tégy JÓt Romániával, bármi áron?

A román szélsőséges nacionalisták mind beültek egy hajóba. És most jobb széllel tartanak, feltehetően a tiszta nemzeti identitás partjai felé.
Hirdetés

A román demokráciába minden belefér, többek között egy olyan – JÓt akaró – nacionalista párt is, mint a Ionescu- és Popescu-féle szervezet, melyet – Ponta megérkezéséig – átmenetileg Diaconu vezet (a három nacionalista párt összefogásából létrejött Nemzeti Identitás Európában Tömb román nevének kezdőbetűi a „jó” jelentésű „BINE” szót adják ki – a szerk.).

Diaconut ismerik, énekhangja és tehetsége alkalmassá teszi erre. Mer’aszongya: „Románok vagyunk, románok vagyunk, örökre mi vagyunk itt az urak. Hukk! Bocsika! A szénsavtól, a ’borvíz’-től van” (utalás arra, hogy a 2016-os elvesztett parlamenti választás után az Egységes Románia Párt – PRU – listáján indult Bogdan Diaconu a jelenleg szökésben lévő Sebastian Ghiţăval együtt énekelt magyarellenes dalokat egy felvételen – a szerk.).

Pontáról nem is beszélve, hisz egész Európa ismeri. Komikus, harcias, kötekedő politikus. Balos. Egyetlen bibije van: a Facebookja leragadt Dragnea oldalánál és számolatlanul nyomja neki a tetszikeket.

Amikor elfárad, Năstase számolgatja össze az emotikonjait.

Most elképzelhetik, hogy egy JÓt akaró nacionalista párt,

mint amilyen a PRU-Diaconu-PRM-Popescu-PND-Ionescu keverék, illatos és gyöngyöző, mint egy igazi Zarea pezsgő, igazi habgallér lesz a honi politika ócska élesztőjén.

„Ma aláírtuk annak a politikai Szövetségnek a létrehozásáról szóló megállapodást, melyet a jövő héten jegyeztetünk be a Bíróságon – a Nemzeti Identitás Európában Tömbről van szó, melynek rövidítve BINE lesz a neve”, jelentette be Bogdan Diaconu és hozzátette: „A szlogenünk – JÓvá tesszük Romániát!”

Világos!

„A PRU (Egységes Románia Párt – a szerk.), a PRM (Nagy-Románia Párt – a szerk.) és a PND (Új Jobboldal Párt – a szerk.) döntéshozó fórumai március 25-én, Gyümölcsosztó Boldogasszony napján hozták létre ezt a szövetséget (a vallási ünnep román neve: Buna Vestire, mely szó szerinti fordításban „örömhírt”, vallásos kontextusban pedig „angyali üdvözletet” jelent, a két világháború között a Legionárius Mozgalom hivatalos újságjának is neve volt – a szerk.). Ez volt a lehető legjobb hír a romániai nacionalisták számára. A politikai színpad nacionalista részén tapasztalható 27 évnyi megosztottság, széthúzás után, íme,

a romániai nacionalizmus három reprezentatív pártja összefogott és készek jóvá tenni Romániát”,

mondta még Diaconu.

Hirdetés

Persze, nehogy azt képzeljék, hogy a „főni” anélkül indította volna be a pártját, hogy az „örömhírről” a PSD vezetőjét is tájékoztatta volna! „Liviu Dragneával akkor beszéltem, amikor a Parlamentben jártam. Találkoztunk. Megbeszéltük és arról biztosítottam, hogy nincs semmilyen együttműködés a PRU és Bogdan Diaconu, valamint Victor Ponta vagy Daniel Constantin között”, tájékoztatott a BINE alapítója.

Pont e négyszemközti találkozó hallatán hiszem egyre erősebben, hogy húsvét és a mennybemenetel között Pontától is hallani fogjuk, hogy JÓvá lett.

Ha pedig azt kérdezik, hogy az „örömhírnek” miért pont az „angyali üdvözlet” ünnepén kellett a népre rászakadnia, nos, most jön a „sokkoló” válasz: Gigi is belemászik! Bocsika: „George Becali is csatlakozik majd az új politikai szervezethez.”

Így aztán a közeljövőben egy Pontát, Becalit, Diaconut, Ionescut és Popescut a soraiban tudó politikai garnitúra mutathatja majd meg, milyen JÓt lehet tenni erőszakkal (szélsőséges nacionalizmus) egy európai országban, hogy attól az EU minden áron és örökre egységes akarjon maradni.

Mi tudjuk, mert már keresztülmentünk ezen. Van bennünk potenciál.

 

Az alcímeket a szerkesztőség adta.

Hirdetés