Károly herceg: „nem azért hívtak, hogy Erdély fejedelmévé koronázzanak?”

A walesi herceg kissé csalódottan távozott Romániából.
Hirdetés

Nem volt maradéktalanul megelégedve romániai látogatásának eredményeivel Károly walesi herceg, a brit trón várományosa – értesült a MindentTudunkAztIsAmiNincs.fk portál.

Ő királyi fensége úgy érezte, csőbe húzták, hiszen azért utazott ide, mert úgy tudta: meghívásának célja az, hogy Erdély fejedelmévé koronázzák – hivatkozik egy neve elhallgatását kérő bennfentes forrásra a portál. A herceg azért viseltetett nagy reményekkel egy esetleges erdélyi uralkodói szék elnyerése irányt, mivel nyílt titok, hogy II. Erzsébet királynő halála után nem ő, hanem nagyobbik fia, a komoly, fess és intelligens Vilmos cambridge-i herceg ül az Egyesült Királyság trónjára.

Mivel az angol királyi családot történelmi szálak fűzik Erdélyhez és a Rhédey-famíliához, kézenfekvőnek tűnt ez a lehetőség, ráadásul így azt is sikerült volna elérni, hogy a Brexit után is maradjon angol monarcha által vezetett ország az Európai Unióban – számolt be a herceg közvetlen környezetébe tartozó forrás.

„Hát ezért járom évek óta ezt a balkáni vidéket? Ezért szagolom a trágyaszagot, caplatok gumicsizmásan a térdig érő sárban, parolázok tökkelütött dâmbovița-i polgármesterekkel, akik még annyit sem tudnak kinyögni angolul, mint egy nyolcéves kisdiák, ezért iszom azt a rettenetes cujkát, ezért tárgyalok Európa legjelentéktelenebb miniszterelnökével?” – fakadt ki állítólag a herceg.

Hirdetés

„Tudják maguk, hogy miket mondtam én Erdélyről? Hogy Erdély lehet a bolygó megmentésének kulcsa, a friss levegőjével meg a romlatlan paraszti életformájával meg a hagyományos népi mesterségeivel! Tudják, mennyit szívattak engem ezért a klubomban a lordok?” – kesergett Károly.

Arra a kérdésre viszont, hogy miként képzeli el Erdély függetlenné válását, nem tudott válaszolni. Mint mondta: a tanácsadó testületének tagja David Cameron, Boris Johnson és Nigel Farage is, számít rájuk ebben az ügyben. „Nekik azt is sikerült elérni, hogy kivezessék Nagy-Britanniát az Európai Unióból, nem hiszem, hogy Erdély elszakítását Romániától ne tudnák megoldani” – mondta elbizonytalanodva a walesi herceg.

Hirdetés