Nagyváradot is bevonná a kulturális fővárosi pályázatába Debrecen

A kultúra nem ismer határokat: közös projektekben gondolkodik Nagyvárad és Debrecen önkormányzata.
Hirdetés

Huszonöt éve annak, hogy Nagyvárad és Debrecen testvérvárosok lettek, de a két település barátsága ennél jóval korábbi időkre vezethető vissza. A jószomszédi viszony ápolását mindkét város önkormányzata fontosnak tartja: mind a városvezetők, mind a kultúraszervezők rendszeresen egyeztetnek arról, hogy miként lehet ezt az együttműködést tovább kamatoztatni.

Legutóbb hétfőn Florin Birta nagyváradi alpolgármester és Mihai Jurca, Nagyvárad turizmusát népszerűsítő egyesület igazgatója tette tiszteletét a magyar mezővárosban, akiket Komolay Szabolcs debreceni alpolgármester és Papp Csaba tanácsos fogadott.

A nagyváradi polgármesteri hivatal közleménye szerint a találkozón egyetértettek abban, hogy a már létező kulturális együttműködést meg kell erősíteni, és akár újabbakban is érdemes gondolkodni. Elhangzott: Debrecennek szándékában áll 2023-ben megpályázni az Európa Kulturális Fővárosa címet, és ebben számít Nagyvárad támogatására is.

Az idei tervek között szóba került a debreceni Virágkarnevál, melynek keretében a debreceni virágkocsik rendszeresen bemutatkoznak Nagyváradon is. Az elöljárók megegyeztek abban is, hogy újabb szerződéssel pecsételik meg az idén 25 éves testvérvárosi kapcsolatot.  

Hirdetés