Dâmboviţai békemenet: nyolcezren támogatták a kormányt

A PSD politikusai szerveztek nagygyűlést Târgoviştén a Grindeanu-kormány támogatásáért.
Hirdetés
Több mint 8000 személy vett részt szombaton Târgoviştén a Grindeanu-kormányt támogató tüntetésen, amelyet a Szociáldemokrata Párt (PSD) Dâmboviţa megyei szervezete kezdeményezett. A megmozduláson PSD-tagok és az alakulat szimpatizánsai, Dâmboviţa és Argeş megyei polgármesterei, parlamenti képviselői és szenátorai, illetve a Liberálisok és Demokraták Szövetségének képviselői is jelen voltak. 
 
„Normális országot akarnak? Azt szeretnék, hogy szűnjenek meg a visszaélések? Büszke és méltóságteljes Romániát akarnak? Tudjuk, hogy ezt szeretnék. Tudom, hogy képesek vagyunk erre. És meg is fogjuk valósítani. Mi, a PSD az országgal és a román állampolgárokkal tartunk” – fogalmazott beszédében Rovana Plumb európai alapokért felelős miniszter, Dâmboviţa megyei képviselő. 
 
A tüntetés reggel 10 órakor kezdődött, és hozzávetőlegesen egy órán át tartott, majd a résztvevők felvonultak a központi utcákon. 
 
A hivatalosságok beszédei előtt hazafias dalokat énekeltek a jelenlévők. A tüntetők zászlókat lengettek, és olyan feliratú táblákat tartottak a magasba, mint: A kormányt szavazással választják meg, Szavatartó emberek vagyunk, kitartunk a PSD mellett, Az én voksom számít, Pech, mi is kivonultunk, Iohannis, legyél minden román elnöke!.
 
Târgoviştén február elején napokon át kivonultak tüntetni azok, akiket felháborított a Grindeanu-kormány Btk-t módosítani szándékozó sürgősségi kormányrendelete, amelyet azóta a kormány visszavont, a parlament pedig törvényben utasított el.

Hirdetés