Ilyen se volt még: Băsescu dicséri Iohannist

Így kiszúrni a PSD-vel, ez már igen.
Hirdetés

Traian Băsescu egykori államelnök úgy értékelte, hogy Klaus Iohannis államfő „kifogástalanul játszott”, amikor nehéz helyzetbe hozta a PSD-t.

„Kijátszotta a PSD-seket, akik győzelmük másnapján mindig arrogánssá válnak. (…) Dragnea azt gondolta, hogy övé az egész világ és ő az ország első számú férfija. Szabályosan, vagy sem, hangsúlyozom, szabályosan vagy sem, Iohannis lépésről-lépésre falhoz szorította őket” – kommentálta az eseményeket hétfőn este a B1 televízióban Traian Băsescu.

Szerinte Iohannis államfő „átalakulása” azzal is magyarázható, hogy „jobb tanácsadói vannak”.

„Iohannis tökéletesen játszotta ki a kártyáit és falhoz szorította a PSD-t. Én már csak nézem, nem alakítom a politikai játszmákat, de az államfő, az ő szempontjából kifogástalanul játszott. Nem tudom, mi történt, de kifogástalanul játszott akkor, (…) amikor a PSD-sek azt hitték, hogy a megszerzett 45 százalékuk melegében hátradőlhetnek. Szerintem, ha ma megnéznénk egy közvélemény-kutatást, a bizalomnál nem kapnának 20 százaléknál többet” – vélekedett Traian Băsescu.

Amikor azt kérdezték, hogy Iohannis kedden a parlamentben „begyűjti-e a győzelem babérjait”, azt válaszolta: „Természetesen, magam is ezt tenném”.

Hirdetés

Traian Băsescu ugyanakkor bizakodó a tekintetben, hogy Grindeanu esetleges lemondása esetén a PSD talál más miniszterelnök-jelöltet. „Ha ez a koalíció az RMDSZ támogatásával szolidáris marad, akkor nincs mit tenni” – szögezte le a volt államfő.

 

Hirdetés