CFR–Steaua: ködbe veszett meccs

Állítólag nyomokban foci is volt a fellegvári stadionban, de ebből a közel 15 ezer néző szinte semmit sem látott a pályát megszálló köd miatt.
Hirdetés

Vasárnap este ismét bebizonyosodott a román foci egyik alaptétele, miszerint a Steaua (amely a bíróság szerint már nem is nevezheti magát Steauának) egyszerre az ország legnépszerűbb és leggyűlöltebb csapata. A mérkőzéseit átlagban 3000 néző előtt lejátszó CFR most mindkét oldali lelátó összes jegyét el tudta adni, így aztán a febuárban elkezdődött tavaszi idény első meccsén igazi focihangulat is volt, szurkolással, indulatokkal, csak éppen foci nélkül.

A Fellegvárra leszálló ködben a nézők java sokszor a pálya közepéig sem látott el, az ellentétes oldalon történt eseményekből pedig csak a túloldali lelátó hangjai alapján következtetthetett valamire. A köd csak az első félidő közepén szállt fel rövid időre, jó 20 percig a teljes pályát be lehetett látni, aztán a második félidőben megint csak találgattuk, hogy hol a labda.

A Steaua, amely a Gigi Becali és a hadsereg között zajló pereskedés nyomán immár csak a szezon végéig használhatja nevét (ki a fene fog majd szurkolni a Fotbal Club Sporting Becalinak?!) kihozta a stadionban erdélyi fotelszurkolóit, akik Alibec 11-esből lőtt góljánál ki is húzták a gyufát a hazai tábornál, de verekedésig nem fajult a dolog.

A CFR-es Nascimento kihagyta a maga 11-esét, de a második félidőben a Kazahsztánból másfél év után hazatért Deac góljával így is kiegyenlítettek a kolozsváriak. Ekkor azonban már Cojocaru bíró volt a meccs főszereplője, aki egyik csapatnak sem mert befújni egy-egy újabb jogos büntetőt, reklamálásért kiállította mindkét gólszerzőt – de a legnagyobb bűne, hogy ilyen látási viszonyok között is végigjátszatta a meccset.

A végén maradt az 1-1, győzelmet egyik csapat sem érdemelt, de az igazi vesztes a közönség volt, amely egy egész meccs áráért egy felet sem látott.   

Már az elején ködbe vesztek a kolozsvári fiúk|Fotók: Riti József Attila

A Steaua (fehérben) megállította a gólkirályi címre pályázó Budot.

Filipe Nascimento kihagyott tizenegyese volt a meccs egyik kulcsjelenete.

Hirdetés

Rezignáltság és lelkesedés: idősebb és ifjabb CFR-szurkolók a lelátón.

Kolozsvári gólöröm.

A Steaua kapusa, Florin Niță volt a meccs legjobbja.

A végén a CFR játékosai megtapsolták a közönséget…

… és a közönség a játékosokat.

Hirdetés