Olasz álomautót kapott a rendőrség

Vajon 280 lóerővel könnyebb lesz utolérni az országúti ámokfutókat?
Hirdetés

Egy Alfa Romeo Giulia Veloce a román rendőrség gépkocsiparkjának legújabb darabja. Noha a tűzpiros jobban állna neki, a járgány fehér szín alá rejtve, rendőrségi jelzésekkel ellátva szolgálja a közúti biztonságot az Ilfov megyei rendőrkapitányság kötelékében.

A Giulia a megye északi részén lesz majd látható, az A3-as autópályán, a DN1-es országúton, a bukaresti körgyűrűn és a Bukarest környéki településeken.

Az auutóba meglehetősen komoly technikát pakoltak, a 280 lóerős, 2 literes benzines turbóval felszerelt motor 5,2 másodperc alatt van százon, végsebessége 240 km/h. Ehhez társul a 8 fokozatú automata váltó és az összkerékmeghajtás. A hárombetűs műszaki adottságokat már szinte nem lehet követni: Forward Collision Braking, Autonomous Emergency Brake, Lane Departure Warning, Blind Spot Monitoring, Rear Cross Path Detection, Integrated Brake System, AlfaLink Technology stb. stb.

Románia Olaszország után a második ország a világon, ahol Alfa Romeóval szerelik fel a rendőrséget. Itáliában bezzeg a 2,9 literes, 510 lóerős Quadrifoglio verzióval is furikázhatnak az egyenruhások.

Hirdetés