Ilyen is van: felmentett egy korrupcióval vádolt politikust a bíróság

Ludovic Orban ellen az önkormányzati választások előtt indult ejárás.
Hirdetés

Alapfokon, tehát nem jogerősen felmentette a bíróság Ludovic Orbant abban az ügyben, amelyben a korrupcióellenes ügyészség (DNA) korrupcióval vádolta a liberális politikust. A DNA letöltendő börtönbüntetést kért Orbanra.

Az ügyben azzal vádolták a PNL vezető politikusát, hogy pénzt kért egy vállalkozótól a 2016. júniusi önkormányzati választásokat megelőző kampányra. A DNA szerint a PNL alelnöke 50 ezer eurót kért az üzletembertől, hogy lefizesse két televízió vezető munkatársait, akik cserében kedvező fényben tüntették volna fel a műsorokban.

Orban tagadta a vádat, a bíróság pedig most megalapozatlannak ítélte a DNA állításait. Az ügynek persze még nincs vége, mivel a DNA nem szokta megfellebbezetlenül hagyni az alapfokú ítéleteket.

Ludovic Orbannak nagyon rosszul jött a ügy, emiatt ugyanis még a helyhatósági választásokat megelőző kampány előtt, áprilisban vissza kellett lépnie a jelöltségtől, a PNL ugyanis őt indította volna a bukaresti főpolgármester-választáson.

„Nem állhatok az emberek elé, hogy a szavazatukat kérjem, miközben bűnvádi eljárás folyik ellenem” – fogalmazott a politikus, amikor bejelentette visszalépését.

Hirdetés