Égszakadás, földindulás az RMDSZ-ben: lemond Kovács Péter ügyvezető elnök

Valószínűleg a Kolozsvári Rádiónál folytatja.
Hirdetés

Lemond tisztségéről Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető elnöke. Ezt ő maga jelentette be egy interjúban, amit a Transindexnek adott.

Lemondásának okáról csak annyit mondott, hogy minden embernek joga van váltani, még a politikusoknak is. Kovács szerint éppen az RMDSZ sikeres választási szereplése indokolja döntésének időzítését, mivel „kell egy új lendületet hozó vezető, aki előre, felfele képes lépni”.

Kovács azt is elmondta: visszatér „első szerelméhez”, a médiához. „Ifjú koromban erre készültem, onnan jöttem a politikába, aztán a sors úgy hozta, hogy tettem egy közel két évtizedes kitérőt” – fogalmazott.

Arról nem beszél, hogy a médián belül hova tér vissza, az viszont ismert, hogy 1999-ben kezdődött RMDSZ-es karrierje előtt Kovács Péter a Kolozsvári Rádió magyar szerkesztőségében dolgozott.

Hirdetés

A Kolozsvári Rádió magyar szerkesztősége pedig éppen mostanában maradt vezető nélkül, Szentannai Ágota, akit a 24 órás adásra való átállással bíztak meg korábban, néhány hónap után távozott a tisztségből.

Kovács Péter egy nappal azt követően jelentette be lemondását, hogy Nagy Debreczeni Hajnal, Kelemen Hunor RMDSZ-elnök sajtótanácsosa közölte: távozik tisztségéből. Nagy Debreczeni jelenleg az RMDSZ által létrehozott, a maszol.ro hírportált is kiadó Progress Alapítvány vezetője. Ez az alapítvány adta ki a napokban megszüntetett, korábban hetilapból portállá alakult Erdélyi Riportot is.

Hirdetés