A bíróságon folytatódik a TVR és a Realitatea TV médiacsatája

A két televízió között Dacian Cioloș letiltott interjúja miatt mérgesedett el a viszony.
Hirdetés

A TVR elnöke, Irina Radu egy belső levélben tájékoztatta a kollégákat, hogy beperli a Realitatea TV-t, mert az szerinte lejárató kampányt folytatott a közmédiával és egyes alkalmazottaival szemben. A tévéelnök az Országos Audiovizuális Tanácsnál (CNA) is panaszt emel.

Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, a köztévé vezetősége elhalasztotta a kormányfővel készített interjú leadását. Az üggyel a Realitatea TV is foglalkozott, nem is keveset. Irina Radu szerint valóságos hadjáratot folytattak a közmédia befeketítésére. Erre a TVR azzal reagált, hogy egyedül a Realitatea TV-nek nem engedélyezte, hogy átvegye a román nemzeti ünnep katonai felvonulásáról a közvetítést.

Rareș Bogdan, a TVR egyik műsorvezetője Victor Ponta és Adrian Năstase szolgáinak nevezte a TVR alkalmazottait, Irina Radut és Claudiu Lucacit. Utóbbi egyébként valóban Adrian Năstase szóvivője volt korábban. Rareș hadat üzent a közmédiának: azt ígérte, hogy büntetőpanaszt emel a TVR ellen, és a választások után leleplezi, hogyan lopják a közpénzt a műsorszolgáltatónál.  

Hirdetés