Nyolc késszúrás végzett Székelykocsárd volt polgármesterével

Az elöljárót gyakorlatilag kivégezték.
Hirdetés

Nyolc késszúrással ölték meg Székelykocsárd volt polgármesterét vasárnapra virradóra – közölték hétfőn a hatóságok. A Fehér megyei törvényszéki ügyészség főügyésze, Marius Ungureanu elmondása szerint a Fehér megyei település volt szociáldemokrata párti (PSD) polgármestere, Ioan Rusu annak nyomán halt meg szombatról vasárnapra virradóra, hogy többször is hasba, mellkason és torkon szúrták egy késsel.

„Gyilkosság bűncselekménye ügyében nyomozunk” – erősítette meg a főügyész.

Székelykocsárd volt polgármesterét vasárnap reggel találták holtan a saját autója mellett. A férfi holttestét hajnali négy óra tájban találták meg az orvosi rendelő közelében, egy mezőre vezető út mellett, a település peremén.

Hivatalos források szerint Ioan Rusu szombaton délután távozott el otthonról, hogy pénzt vigyen egy ismerősének, az illető személlyel azonban nem találkozott.

Hirdetés

A rendőrséget a volt elöljáró felesége értesítette, vasárnap hajnalban pedig a rendőrök találták meg a holttestét az autója mellett. A volt polgármestert nyolc késszúrással ölték meg, a rendőrök pedig ezer lejt találtak nála.

Ioan Rusu 2012 és 2016 között volt Székelykocsárd polgármestere.

Hirdetés