Jövőre együtt jubilálunk a románokkal?

Antal Árpád azt ígéri, jövőre jól megmondjuk a véleményünket december 1-ről. Idén nem, mert kampány van.
Hirdetés
A háromszéki magyar közösség vezetői jövő évben részt vesznek a Románia nemzeti ünnepe alkalmából szervezendő hivatalos eseményeken, és ismertetik a magyarság álláspontját 1918. december 1-jével kapcsolatosan – nyilatkozta csütörtöki sajtótájékoztatóján Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád. 
 
„Érik az a pillanat, amikor részt kell vennünk Románia nemzeti ünnepén, és ismertetnünk kell az erdélyi magyarság véleményét ezzel a nappal kapcsolatban. Tekintve, hogy most kampányidőszakban vagyunk, nem hiszem, hogy éppen idén kellene változtatnunk eddigi hozzáállásunkon, de már most elmondhatjuk, hogy jövő évben ott leszünk a december 1-jei rendezvényeken, és ha szót kapunk, nyilvánvalóan elmondjuk véleményünket arról, hogy mit gondolunk mi Gyulafehérvárról és az 1918. december 1-jei nyilatkozatról, mit jelent ez a magyar közösség számára, és hogyan juthatnánk el odáig, hogy ez a nap a magyarok számára is ünnep legyen, ne csak a román lakosságnak” – nyilatkozta Antal Árpád. 
 
Hozzátette, az erdélyi magyarságnak és más nemzeti kisebbségeknek 1918. december 1-jén tett ígéreteket a mai napig nem tartották be. 
 
„A modern román állam alapja az 1918. december 1-jén kiadott nyilatkozat. és ha nem tartjuk be, amit abba írtak, az a román társadalom és politikai osztály éretlenségéről tesz tanúbizonyságot” – mondta el Antal Árpád. 
 
Az elmúlt öt évben sem Sepsiszentgyörgy polgármestere, sem más Kovászna megyei magyar politikusok nem vettek részt a Románia nemzeti ünnepe alkalmából szervezett eseményeken.
 

Hirdetés