Trump beszélgetett egy jót Putyinnal

Többek között a terrorizmus elleni harcról si szó volt.
Hirdetés

Vlagyimir Putyin orosz államfő hétfőn telefonon hívta fel Donald Trump megválasztott amerikai elnököt, és mindketten hangsúlyozták, hogy aktívan együttműködnek az amerikai-orosz kapcsolatok normalizálása érdekében – jelentette be késő este a Kreml sajtóosztálya. A hivatalos közlés szerint Putyin és Trump megállapodott abban, hogy telefonon keresztül kapcsolatban maradnak és a későbbi időszakra  személyes találkozót helyeztek kilátásba.

Első telefonbeszélgetésük során Putyin és Trump azonos véleményen volt azzal kapcsolatban,. hogy szükség van erőfeszítéseik egyesítésére a nemzetközi terrorizmus elleni harcban – állta Kreml közleményében, amely utalt arra is, hogy az orosz államfő és a megválasztott amerikai elnök megvitatta a szíriai válság rendezésének kérdéseit is.

„Az orosz vezető ismételten gratulált Trumpnak az elnökválasztáson aratott győzelméhez, sok sikert kívánt neki választási programja megvalósításához és kifejezte készségét az az új adminisztrációval való partneri párbeszéd kiépítésére, aminek az egyenjogúságon, a kölcsönös tiszteleten és az egymás belügyeibe való be nem avatkozáson kell alapulnia” – állt a közleményben.
 

Hirdetés