Emlékezés a Colectiv-tragédia évfordulóján

Emlékművet avattak és néma menetet is szerveztek Bukarestben.
Hirdetés

Néma menettel és emlékműavatással emlékeztemk meg vasárnap Bukarestben az egy évvel ezelőtt a Colectiv nevű szórakozóhelyen bekövetkezett, 64 halálos áldozatot követelő tűzvész áldozatairól. Az emlékműavatáson Margit koronahercegnő és férje, Radu Duda is jelen volt.

A Colectiv GTG 3010 Egyesület kezdeményezésére háromnapos jótékonysági koncertet szerveztek ismert román együttesek fellépésével, a belépést a sérültek kezelésére fordítják. A tragédia helyszínre tegnap ellátogatott Klaus Johannis államfő is, aki a tűzvész nyomán szervezett, a Ponta-kormány bukásához vezető tüntetésekre utalva megjegyezte: számos változás történt, de a politikai osztály megváltozásának folytatódnia kell, aki a polgárok változásra vonatkozó igényeit megértette, az szerinte jobban szerepel majd a választásokon, a többieket pedig kisöprik a politika színpadáról. Egyben megjegyezte: egy évvel az események után már tudni szeretné, ki a felelős.

Hans Klemm, az Egyesült Államok romániai nagykövete évfordulós üzenetében kifejtette: hazája támojagtja a polgárokat a korrupció elleni harcban és a biztonságos, demokratikus és jól működő Románia megteremtésében.

Hirdetés