Furcsa, trikolór képződmény Kolozsvár főterén

A, nos, enyhén szólva hevenyészett emelvény már vagy két napja ott áll Mátyás király szobra alatt. Kérdés, miért?
Hirdetés

Valakik szép román zászlókat és még szebb feliratokat aggattak rá. Minek eredményeképpen az egész kezdett nagyon úgy kinézni, mint egy zsibvásári hirdetőtábla, amin az áll, hogy Románia… eladó.

Pedig a megfogalmazott üzenetek egyike épp az ellenkezőjéről szól. Amint a szakavatott, magyarbarátságáról híres kolozsvári Napoca News oldalról megtudtuk, az emelvény a… ööö… A Nemzet Felszabadításának Felvonulása című rendezvény kelléke volt, amelyen a cikk szerzője szerint nagyon kevesen, alig egy tucatnyi igazi román ember vett részt. Ez amúgy két dolgot jelenthet. Az egyik: a románokat már nem érdekli annyira a nemzeti hőzöngés. (Hm.) A másik: nagyon gagyi volt a szervezés.

No de mindegy, ha már ilyen szarul sült el a dolog, a szervezők gondoltak egyet, és ott felejtették a csodálatos pódiumot, Kolozsvár kellős közepén. Kérdezzük: vajon miért nem vitték át a cuccot Avram Iancu szobra elé? Költői kérdés, persze. Igaz,azt is kérdezhetnénk, Kolozsvár rendszerető polgármesterének szemét miért nem szúrja a látvány? 

Inkább nem kérdezünk semmit. Megyünk tovább. A fantasztikus kreációt meg majd elmossa az eső. Vagy az idő. Mindegy.

Hirdetés