A Népszabadaság mellé áll a Szabadelvű Kör

Az RMDSZ liberális platformja állásfoglalásban ítéli el a lap hirtelen bezárását.
Hirdetés

A Szabadelvű Kör (SZK) vezetősége állásfoglalásban ítéli el a Népszabadság napilap, a Népszabadság Online és internetes archívumának egyik napról a másikra történő leállítását, és fejezi ki szolidarítását a lap újságíróival, munkatársaival szemben.

A Fosztó László elnök, Bognár Zoltán és Eckstein-Kovács Péter alelnökök által aláírt állásfogalalásban felhívják a figyelmet: egy ellenzéki lap hirtelen megszüntetése bármely országra rossz fényt vetne, különösen abban az esetben, „amikor az egyik legnagyobb presztízsű országos lapról van szó, amely az elmúlt hetekben a kormánypártok számára kényelmetlen cikkeket közölt, legutóbbi évét nyereségesen zárta, és amelynek archívumát is szokatlan hirtelenséggel tették elérhetetlenné”.

Emlékeztetnek arra, hogy a romániai magyarok jelentős része figyelemmel kíséri a magyarországi közélet eseményeit, emellett a magyarországi történések a környező országokban élő magyar kisebbségek és a többség viszonyára is hatással vannak. Ezért arra kérik az ügyben érintett gazdasági és politikai szereplőket, hogy tartsák tiszteletben a véleménynyilvánítás szabadságához való jogot.  

Hirdetés