Pályára állva
béel
2016. október 10. hétfő, 14:19
Jó egy évig tartott a vadonatúj autópálya javítása.

Több mint egy év után hétfőn ismét megnyitották a dél-erdélyi autópálya Konca és Szelistye közötti szakaszát, amelyet tavaly szeptemberben eredetileg másfél hónapra készültek lezárni az építés során elkövetett, az autósok biztonságát veszélyeztető hibák miatt.

Az olasz Salini Impregilo által megépített sztrádát 2014 őszén, az elnökválasztási kampány részeként, a második forduló előtt adták át Victor Ponta akkori miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt (SD) államfőjelöltje jelenlétében.

A kampány hevében épített autópálya közvetlenül az átadás után repedezni kezdett, és, mint kiderült, a szerkezeti problémák olyan súlyosak voltak, hogy gyakorlatilag a nulláról kellett újra megépíteni az érintett szakaszt.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/17488
Hiába varázsoltak hazai hangulatot a vendégszurkolók, a szlovákok győztek Nagyszombaton.
Egy jó dolog van ebben az egész hisztiben. Tekintettel arra, hogy a PSD-s pártvezérnek gerincsérve van, íme a bizonyíték: Dragnea úrnak mégis van gerince.
Elismerik a jegyeiket, de csak most az egyszer.
És fogunk-e emlékezni a Székely Tigrisekre? Határ- és emlékezetvédelmet egyaránt feszegető könyv bemutatóján jártunk.
Tény, hogy 100 éves történelme alatt Románia egyik nacionalista cseberből a másik nacionalista verembe esett.
Nem csodálnánk, ha a juhimádó és kormorángyűlölő román mezőgazdasági tárcavezető tartós pánikrohamban törne ki a hír hallatán.
A román sajtó szerint a magyar válogatottban köthet ki Fülöp Lóránd, a FC Botoşani csatára, akit épp behívtak a román ifikeretbe.
Íme, az idei román próbaérettségi aranyköpései. Igazán aranyosak.
Megépült az első sztráda fölötti zöld átjáró, hogy a nagyvadak zavartalanul kószálhassanak a környéken.
Az uszító cikkeiről elhíresült szerző a magyar nemzeti ünnep alkalmából írt felköszöntő üzenetbe csomagolja elképesztő tanácsait.
A tervek szerint így lesz a kincses város történelmi központja egyre élhetőbb. Most már csak idő kell hozzá. És némi pénz.
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.