Ezt olvassuk el többször is: Mike Tyson a parlamentben

De nem ez volt a fő programpontja.
Hirdetés

Egy energiaital piacra dobásának ceremóniájára érkezett Bukarestbe Mike Tyson. Habár a híradások nem említik, az amerikai bokszlegenda vélhetően a Lengyelországban gyártott Black Energy italt reklámozta, ahogy már korábban is az arcát adta a termék marketingkampányához.

(Az egy másik történet, hogy mennyire illik a nemi erőszakért korábban börtönbüntetésre ítélt Tyson a Black Energy állítólag szexuális energiát felturbózó, Sexenergy nevű italához.)

A bemutató után Tyson megérkezett a parlamentbe, ahol megtekintette, hol is zajlanak a szenátus és a képviselőház munkálatai. Azazhogy a szenátus üléstermében nem tudott szétnézni, mivel zárva volt, de a képviselőházat megtekintette, sőt, le is ült az ülésvezetői székbe és odacsapott néhányszor a rendteremtő kalapáccsal.

 

(null)

(null)

 

A volt sportolót PNL-honatyák fogadták, de ott sürgölődött Ilie Năstase, az egykori teniszcsillag is, aki váltott néhány szót Tysonnal, sőt, megegyeztek, hogy együtt vacsoráznak. A sztárra várakozó politikusok arról beszélgettek, hogy Tyson az élő példa arra, hogy mennyire vissza lehet illeszkedni a társadalomba a büntetés letöltése után.

Hirdetés

Tyson azt mondta: tetszik neki a parlament épülete, de a politikát „kellemetlennek” tartja, mivel csak a győztes számít. Azt nem volt hajlandó megerősíteni, hogy Donald Trumpot támogatja az amerikai elnökválasztáson.

A tetovált arcú bokszolót testőrei megpróbálták távol tartani az újságírók hadától, stábja pedig dühösen káromkodott, amikor a parlament hegynyi épületében rossz irányba vezették őket. Tysont aztán egy hátsó ajtón keresztül menekítették ki az újságírók karmaiból.

Nem mindenki örült Mike Tyson látogatásának, Călin Popescu Tăriceanu, a szenátus elnöke meg is jegyezte kedden, hogy a parlamentre nézve nem tartja megtisztelőnek a börtönviselt bokszoló látogatását.

Tysont 1992-ben hat év börtönbüntetésre ítélték nemi erőszak miatt, a büntetésről három évet le is ült. A bokszolót egyébként korábban rengetegszer letartóztatták erőszakos balhéi miatt. Egyik leghíresebb incidense az volt, amikor 1997-ben egy meccsen kiharapott egy darabot ellenfele, Evander Holyfield füléből.

 

 

Hirdetés