Öngyilkos lett az egyik argeși férfi, akit rabszolgaként tartottak fogva

Attól félt, hogy az őt láncon tartó és törvénytelenül dolgoztató bűnszövetkezet tagjai bosszút állnak rajta.
Hirdetés

Az Argeş megyei Berevoeşti településen idén júliusban számolták fel azt a 34 személyből álló bűnszövetkezetet, amely a Szervezett Bűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) szerint mintegy 40 személyt tartott fogva, bántalmazott, alázott meg és kényszerített munkára 8 éven keresztül. Hiába szabadultak ki a fogva tartottak, üldöztetésük ezzel nem ért véget. Az egyik 54 éves egykori rab amiatt lett öngyilkos, mert a jelenleg őrizetben lévő gyanúsítottak családtagjai megfenyegették – írja a Mediafax.

Szabadulása után a férfi elmenekült a szülőfalujából, mert attól félt, hogy a rokonok megölik őt. Néhány nappal ezelőtt tért vissza, de továbbra is veszélyben érezte magát, ezért felakasztotta magát egy közeli erdőben. Holttestét hétfő este találták meg, és minden jel arra mutat, hogy saját kezűleg vetett véget életének. Az eset a DIICOT ügyészeinek figyelmét is felkeltette.

Az Argeş megyei kormányhivatal jelentést készített a Berevoeşti-i rabszolgatartókról, melyben egy 2015 november elsején elhunyt ismeretlen személyről is írnak, akit a gyanú szerint halálra dolgoztattak. Az ismeretlen ügyében is nyomoz a rendőrség. A jelentésben az is szerepel, hogy a település polgármestere tudott arról, hogy a gyanúsítottak többek között kiskorúakat kényszerítenek munkára, mégsem tett semmit a megmentésükre.  

Hirdetés