Habsburg György a budapesti olimpiáért kampányol

A Monarchia szelleme lebeg a riói stadionok felett.
Hirdetés

Budapest 2024-es olimpiai pályázatának sikere érdekében, életében először jár ötkarikás játékokon Habsburg György, az utolsó magyar király, IV. Károly unokája.

„Természetesen a Budapest 2024 miatt vagyok itt, próbálom a kapcsolataimat kihasználni, hogy népszerűsítsem ezt az ötletet” – mondta az MTI-nek. „Nemrég érkeztem, csütörtökön az úszásra tudtam ellátogatni, pénteken pedig az ökölvívócsarnokban voltam először, ahol ugyan nem úgy sikerült a mérkőzés, ahogy szerettük volna, de már eddig is fantasztikus sikereket értünk el, s el kell mondjam, hogy bárhova megyek, bárkivel találkozom, hihetetlen tisztelettel beszélnek velünk, elismerve a nagyszerű eredményeket.”

Habsburg György az olimpia végéig Rióban kampányol majd a magyar kandidálásért, amelyre „nagyon reális” esélyt lát, s mint mondta, szeretne minél több sporteseményre eljutni, ám ez nagyban függ az egyéb, a lobbizással összefüggő programjainak alakulásától.

„Komoly versenytársak vannak, de mindent meg kell próbálni. Ahogy édesapám (Habsburg Ottó) mondta mindig: aki nem lő, nem talál” – fogalmazott.

Habsburg György szerint Budapest mellett szól, hogy Magyarország a sportban óriási sikereket ért el a történelem során, s még nem rendezett olimpiát.

Hirdetés