Kolozsvár rekordot dönt! (VIDEÓ)

A Kincses Városban épül az ország legnagyobb kongresszusi központja.
Hirdetés

Kolozsvár bizonyíthatóan képes nagyméretű nemzetközi események befogadására. A baj csak az, hogy nincs rangjához illő kongresszusi és kiállítóközpontja. Ezt a hiányt kívánja pótolni a Kolozs Megyei Tanács egy korszerű kongresszusi központ felépítésével, amely egyben Románia legnagyobb ilyen jellegű építménye is lesz. Az illetékesek már ki is jelölték a beépítésre szánt területet: 12 hektárról van szó, amely Kolozsvár keleti kijáratánál helyezkedik el, közvetlenül a főút mellett, az Avram Iancu Nemzetközi Repülőtér szomszédságában. A terület tulajdonosa a Kolozs Megyei Tanács.

Alin Tișe, a Kolozs Megyei Tanács elnöke kijelentette: a kongresszusi központ kivitelezését modulárisra tervezték, ami nagyjából annyit jelent, hogy a szükségletek és rendelkezésre álló források függvényében szakaszonként végzik majd a munkálatokat, melyeknek becsült ellenértéke 300 és 500 euró között mozog, négyzetméterenként. A szándék az, hogy a kongresszusi központot a jelenlegi mandátum végéig felépítsék, ezért 2017-től kezdve elkezdik kiutalni a szükséges összegeket. A megyei tanács szeretné bevonni a projektbe a kolozsvári polgármesteri hivatalt is.

Ha meglesz, a központ a konferencia- és kiállítótermeken kívül szállodáknak, kereskedelmi egységeknek és egyéb létesítményeknek is otthont ad majd. Máris mutatjuk, milyennek képzelik a bukaresti Romexpót is überelő központot a tervezők:

 

Hirdetés