Íme, a magyar sportolók olimpiai programja

A hivatalos megnyitó után máris döntő rangú ütközetet vívnak férfi pólósaink a szerbek ellen.
Hirdetés

A küzdelmek már javában zajlanak az első dél-amerikai olimpián, a hivatalos megnyitóra azonban még várni kell. Nem is keveset, a fránya időeltolódás miatt. (Figyelem: az összes alábbi időpontot romániai idő szerint adjuk meg!) A fura epizódokkal tarkított ünnepség szombaton hajnali kettőkor kezdődik. Aki tehát meg akarja nézni, aludjon egyet délután. Vagy főzzön le magának egy liter kávét. Vagy mindkettő.

Viszont utána gyorsan aludjon egy jót, mert szombaton máris ott vagyunk a sűrűjében. Hogy mást ne említsünk, szombaton kezd a londoni olimpiai bronzérmes Csernoviczki Éva, az első nő a magyar cselgáncs történetében, aki érmet szerzett az olimpiai játékokon. (A küzdelmek szombat délután 16:00 órakor kezdődnek.) De ugyanaznap este 20:14 órakor vízbe csobban mindenki kedvence, Hosszú Katinka úszónő is (női 400 m vegyes). Aki ugyan ötszörös világbajnok, többszörös rekorder, ám olimpiai érme még nincs. Na, de majd most! Azonban van egy másik ifjú úszóhölgy is, akit érdemes nagyon figyelni. Természetesen az ifjúsági olimpiai és Európa-bajnok Szilágyi Liliánáról (sokak szerint Hosszú Katinka utódjáról) van szó. Az idén huszadik életévét töltő hölgy 19:28 órakor áll fel a startkőre a női 100 méteres pillangóúszás előfutamában. Persze minden magyarra figyeljünk, és van is kikre, hiszen soha még ennyi úszónk (36) nem volt olimpián, mint éppen most.

A nagy csemegét a végére hagytuk. Szombaton kezdődnek ugyanis a férfi vízilabdatorna csoportmérkőzései is. Magyarország természetesen ott van. A meredek dolog az, hogy mindjárt az első meccsen döntő rangú csatát vívnak a fiúk, méghozzá Szerbia ellen. Na, ide kell a sok szurkolói energia! A meccs szombat délután 15:00 órakor kezdődik.

De színre lépnek szombaton a magyar asztaliteniszezők, evezősök, sportlövészek, teniszezők, tornászok és vívók is. Itt jegyezzük meg, hogy a riói olimpián összesen 160 sportoló képviseli a magyar színeket, 20 sportágban (legalábbis a Nemzeti Sport szerint).

Akit érdekel a magyarok teljes olimpiai programja, kattintson ide bátran, és böngésszen kedvére.

Mit kívánhatnánk még? Ne rabolják el a magyar sportolókat, ne támadjanak rájuk Zika-vírust hordozó tigrisszúnyogok, ne tévedjenek el Rióban, de főleg… hajrá, magyarok!!!

Hirdetés

 

Fotó: frisss.hu

 

 

Hirdetés