Az Untold fesztivál elhozza a magyar-román megbékélést

Magyar, román, barát-barát. Vagy nem. Figyelem: INTERETNIKUS HUMORVESZÉLY!
Hirdetés

Ezekben a napokban az Untold fesztiválra érkező turisták tömege ostromolja meg Kolozsvárt, ezért a városban nem igazán lehet szállást találni. A helyzet annyira drámaivá vált, hogy magyarok és románok egy fedél alatt alszanak. Még Emil Boc polgármester is beköltözött az RMDSZ-es Horváth Anna alpolgármester asszony lakásába, hogy a sajátját átadhassa a fesztiválozó falusi rokonoknak.

Úgy tűnik, az évszázados gyűlölet és torzsalkodás, hogy ki volt először Erdélyben, elhalványul az anyagi előnyök vakító fényében. „Beköltöztem Istvánhoz és kiadtam a lakásom az Airbnb-n. A kapott pénzt elosztom Istvánnal: én 75%-ot, ő 25%-ot kap, mert kisebbségi”, meséli a kolozsvári Flaviu P. „A csúcs az, hogy a lakást pont magyaroknak adtam ki. Vicces, nem?”

Ezek a szerencsés esetek. Mert előfordulnak igazi botrányok is, a diákbentlakások környékén, ahol a sors úgy hozta, hogy déli románok és hargitai, illetve kovásznai székelyek laknak együtt. „A déliek utálják a legjobban a magyarokat, akik pedig életükben nem láttak még magyart az Untold előtt. Így aztán nagy volt a felháborodásuk, amikor egy magyart találtak maguk mellett a szobában”, magyarázzák a fesztiválszervezők.

Hirdetés