Baltával támadt egy német vonat utasaira egy afgán menekült

A fiatal férfi állítólag azt kiabálta közben: Allahu Akbar!
Hirdetés

Legalább tizennyolc ember megsérült, amikor egy férfi baltával támadt egy személyvonat utasaira hétfőn késő este a németországi Würzburg közelében. A bajor belügyminiszter szerint a balta mellett késsel is felfegyverkezett elkövető egy afgán fiatal volt, aki  menekültként érkezett Németországba. A fiatalembert lelőtték.

A német hírügynökség rendőrségi tájékoztatásra hivatkozva arról írt, hogy a támadó szúró- és vágófegyvereket használt.

A vonat Treuchtlingenből tartott Würzburgba.

Joachim Herrmann  bajor tartományi belügyminiszter tájékoztatása szerint az elkövető egy 17 éves afgán fiatal, aki a jelenlegi ismereteik szerint menekültként, kísérő nélkül érkezett Németországba.

A bajor belügyminiszter az ARD német közszolgálati televízió Tagesthemen című esti műsorában azt mondta, lehetséges, hogy a három súlyos sebesült közül többnek az állapota életveszélyes.

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy a támadás iszlamista indíttatású volt-e, Joachim Herrmann azt mondta, ezt még vizsgálják, de a tettes állítólag kiabált valamit. A bajor belügyminisztérium szóvivőjének tájékoztatása szerint állítólag azt, hogy Allahu Akbar, vagyis Allah a leghatalmasabb.

Joachim Herrmann tájékoztatása szerint a fiatal férfi elmenekült a helyszínről, miután a vonat megállt, de egy közelben lévő különleges egység üldözőbe vette. Amikor a fiú nekik akart támadni, tüzet nyitottak rá, és meghalt.

A rendőrség kedden átkutatta a lakást, ahol a támadó élt. A lakásban megtalálták az Iszlám Állam nevű terrorszervezet kézzel rajzolt zászlaját.

Hirdetés