Nem fog unatkozni a román rendőrség a következő két hónapban

A közutakon, repülőtereken, pályaudvarokon esedékes átfogó akciójuknak nincs köze a nizzai merénylethez, de akár lehetne.
Hirdetés

Erősíti közúti ellenőrzéseit júliusban és augusztusban a rendőrség az országhatár térségében lévő utakon, amelyeken a külföldön dolgozó, szabadságra hazatérő vendégmunkások miatt ebben az időszakban jelentős forgalomnövekedés várható – közölte pénteken az országos rendőrkapitányság.

A Blokád nevű akcióban a rendőrök a nyugati országhatár térségében magyar, a déli határszakaszokon bolgár, a keleti határon pedig moldovai kollégáikkal „tükörben” lépnek fel – olvasható a közleményben. Elsősorban a forgalom folyamatosságának biztosítása, a balesetek megelőzése a cél, ezért a sebességkorlátozás betartását, a gyalogátkelőknél kötelező elsőbbségadást, és az alkoholos befolyásoltságot ellenőrzik.

A fuvarozóknál a kötelező pihenési idők betartását is figyelik, valamint a járművön utazó személyek, illetve a szállítmány iratait is megvizsgálják. Az akció során 1250 közlekedési rendőrt mozgósítanak, 220 traffipaxot élesítenek be. A rendőrök munkáját a közrendvédelmi kollégáik is segítik. A vasúti pályaudvarokra és nemzetközi repülőterekre további 320 rendőrt vezényelnek, hogy az utasok biztonságát felügyeljék.

Hirdetés