Kecskéket tizedelt a medve Háromszéken

Nem az eddigi „házi” medve, hanem egy nagyobb és kiéhezettebb.
Hirdetés

Egyre több helyen okoznak egyre jelentősebb problémát a medvék a Székelyföldön: keddre virradóan tíz kecskét pusztított el a medve Kőröspatakon. Az úttól nem messze lévő tanyán a vadállat kibontotta az éjjeli szállás falát, és szétcsapott az állomány között – számolt be a Székely Hírmondó.

Nagy Zsolt mintegy száz kecskét tart a domboldalban. Keddre virradóan nem várt „vendége” érkezett, ezt tíz kecskéje bánja, ráadásul több másikat is megkarmolt a medve, állapotuk válságos. A falubeliek szerint ez nem az az állat, amelyet mostanában a tó körül láttak.

„Valóban van egy medvénk itt, az erdei tónál, amely lassan családtagnak számít, ám ez, amelyik a kecskékre jár, nagyobb” – erősítette meg Kisgyörgy Sándor polgármester.

Az elöljáró elmondta: jegyzőkönyvet vettek fel az esetről, kihívták a környezetvédelem, az erdészeti felügyelőség, a vadásztársaság képviselőjét, és dossziét adtak le a minisztériumba kárpótlásért.
Kálnokon sem túl rózsás a helyzet: ott egy róka „költözött be” családostól a faluba, és rendszeresen tizedeli a baromfikat.

Hirdetés