Leváltott három minisztert Cioloş

A negyedik inkább saját maga mondott le, hogy megelőzze a kirúgását.
Hirdetés
Kormányátalakítást jelentett be kedd délután Dacian Cioloş miniszterelnök: Adrian Curaj oktatási, Marius Bostan információs technológiai és Dan Stoenescu határon túli románokért felelős minisztereket váltotta le. Dan Costescu közlekedési miniszter szintén ma jelentette be a lemondását, valószínűleg amiatt a kijelentése miatt, miszerint a vasúti közlekedés luxus, természetes hát, hogy drága.
 
A négy minisztercserét a kormányfő azzal indokolta, hogy így akar új lendületet adni a kormány csapatának.
 
Cioloş már közölte is az új neveket: oktatási miniszternek Mircea Dumitrut, a Bukaresti Tudományegyetem rektorát, közlekedési miniszternek Sorin Buşe menedzsert, a határon túli románokért felelős tárcavezetőnek Maria Ligor kanadai román nagykövetet javasolta Klaus Iohannis államfőnek jóváhagyásra. 
 
Az információs technológiai minisztérium élére Cioloş ideiglenesen Dragoş Tudorachét, a miniszterelnöki kabinet vezetőjét ajánlotta, egyelőre csak a következő pár hétre.
 
A tavaly novemberben hivatalába lépett szakértői Cioloş-kormányból idén négy miniszter mondott le önként vagy volt kénytelen távozni a miniszterelnök döntése alapján.

Hirdetés