Brit légitársaság EU-s székhelyet keres

Bejegyezné magát az EasyJet egy másik uniós tagországban is, hogy továbbra is szabadon használhassa az EU légterét.
Hirdetés
Új székhelyet hozhat létre a brit EasyJet brit fapados légivállalat, legalábbis erre utal az, hogy beindította a légijárat-működtető tanúsítvány megszerzésének folyamatát egy másik uniós tagállamban. A folyamat akár oda is vezethet, hogy a jelenleg lutoni székhelyű cég átköltözteti központi székhelyét Nagy-Britanniából egy másik uniós országba. Ezzel elkerülné, hogy a Brexit miatt elveszítse szabad hozzáférését az EU légteréhez – írja a The Telegraphra hivatkozva a Mediafax.
 
A vállalat szerint a székhelyváltás nem érintené az ezer, Nagy-Britanniában dolgozó alkalmazottját. Az, hogy külföldi leányvállalatot hozna létre az EasyJet, vagy a központi székhelyét költöztetné el Angliából, az európai légiközlekedést szabályozó hivatallal folytatott tárgyalásától függ.
 
A The Telegraph szerint több brit légitársaság is azon van most, hogy ilyen európai tanúsítványt szerezzen. A brit kiadvány kiderítette, hogy az EasyJet már a június 23-i Brexit-népszavazás előtt is informális tárgyalásokat folytatott az európai szabályozó hivatallal.
 
Nagy-Britannia kilépése az EU-ból azt is jelenti, hogy a nem ott bejegyzett Ryanair vagy Wizz Air légitársaságoknak brit tanúsítványt kell majd szerezniük, ha a kilépés után is működtetni szeretnék a járataikat Nagy-Britanniába.

Hirdetés