Ottó már tudja, ki nyeri a ma esti meccset

De ki az az Ottó? A marosvásárhelyi állatkert kalandvágyó, és éppen ettől népszerű makákója, az Eb alkalmi jövendőmondója.
Hirdetés

A marosvásárhelyi állatkertben élő japán makákó szerint a csütörtök esti meccsen Cristiano Ronaldo csapata, azaz Portugália legyőzi Lengyelországot. Az állatkert vezetősége más hasonló külföldi intézmények példáján felbuzdulva találta ki, hogy tegyék próbára legnépszerűbb lakójuk jóstehetségét. A kezdeményezők meglepetésére, már az első meccset sikerült megjósolnia a majomnak, így nem volt kérdéses, hogy ismét „megkérdezik”.

Az önkormányzat sajtószóvivője megörökítette, és a Facebookon is elérhetővé tette a pillanatot, amikor Ottó megállapítja, hogy Portugália jut tovább. Valószínűleg beválik a tipp, de ha nem, akkor is poénként kezelik a majomjóslást – mondta a szóvivő.

Ottó egyébként Debrecenben született, és egyévesen került 2011-ben Románia legnagyobb állatkertjébe. Akkor vált népszerűvé, amikor négy hím és három nőstény majommal közösen megszökött az állatkertből, és csak néhány nap után sikerült őt és társait megtalálni a közeli erdőben.

Hirdetés