Szeretne örökbe fogadni egy britet?

Nos, mi sem könnyebb ennél. Máris mutatjuk, hogy kell csinálni.
Hirdetés

A dolog rémesen egyszerű. Első lépés: tessék belépni a RomaniansAdoptRemainians.eu oldalra.

Megvan? Akkor jöhet a második lépés. Amennyiben ön román (állampolgár, tesszük hozzá halkan), örökbe fogadhatja egy brit Facebook-ismerősét, csak követnie kell az utasításokat. Ha netán nincs brit ismerőse, akkor is „önkéntes szülője” lehet egy ismeretlen britnek, amennyiben történetesen olyan britről van szó, aki a Brexit-szavazáson az Európai Unióban való maradás mellett voksolt. (Tehát csak óvatosan, brexit-pártiakat nem ér örökbe fogadni.)

És a harmadik lépés (ez a legviccesebb): a brit barát kap egy szimbolikus román (és európai) személyi igazolványt, Ön pedig boldogan megoszthatja tettét a Facebookon, és meghívhatja ismerőseit, kövessék az Ön példáját.

Marhaságnak tűnik? Elmondjuk, miért nem az. Legalábbis a kezdeményezők szerint. A Gândul portál azért indította el a kampányt, mert így akarja bizonyítani, hogy mi (ők), románok, igazi európaiak (vagyunk). Pedig ezt nem kell túlságosan igazolni, hiszen a statisztikák is erről regélnek. Pontosabban arról, hogy a románok az EU leglelkesebb támogatói.

Hirdetés

A Brexit-szavazáson 16 millió brit polgár tette le voksát a maradás mellett, 17 millióan viszont ki akartak lépni. A Gândul arra gondolt, milyen nyomorultul érezheti magát az a 16 millió brit, akit elszakítottak kedves uniójától. Mutassunk tehát szolidaritást. Mert mi igazi európaiak vagyunk, ellentétben velük, akiket épp kiszakítottak a vén Európa testéből. Vagy lelkéből. Vagy valami.

Ön is úgy gondolja, hogy igazi európai? Fogadjon örökbe egy britet!

Hirdetés