Belgium véget vetett a magyar fociálomnak

Négygólos vereséget szenvedett a labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében Belgiumtól a magyar válogatott, s ezzel véget ért számára a csoportkörben a vártnál sokkal sikeresebb torna.
Hirdetés

Már a bemelegítésnél rosszul kezdődött a meccs a magyarok számára, Kleinheisler László ugyanis megsérült, és emiatt az utolsó pillanatban nem került a kezdőcsapatba. Aztán pedig pillanatok alatt kiderült, hogy az osztrákokkal ellentétben a belgák komolyan felkészültek a magyarok játékából, és sebességi fölényüket kihasználva akarnak győzni. Lukaku és De Bruyne lövése még elakadt Királyban, de Alderwireld fejesénél már tehetetlen volt a magyar kapus.

Innen kezdve kontrajátékra váltottak a belgák, a magyar labdavesztések után szétfutva Juhászékat. Király azonban védéseivel meccsben tartotta a csapatot, és a türelmes magyar passzolgatásból is jött néhány szép lövés Dzsuzsáktól és Lovrencsicstől. A második félidőben csak annyiban változott a játék képe, hogy a magyar támadások egyre közelebb jutottak Courtois kapujához, de Pintér megpattanó lövésénél nagyot védett a Chelsea kapusa, Juhász pedig fejjel, majd lábbal is mellé trafált.

A hajrában aztán Eden Hazard egymaga eldöntötte a meccset, előbb tökéletes passzt adva az éppen csak beállt Batshuayinak, majd két perc múlva kilőtte a bal alsót. A magyarok harcoltak a becsületgólért, de a végén beszedtek még egy kontragólt.

A magyar válogatott kiesett, de az elmúlt három hétben visszahelyezte magát Európa futballtérképére. Rio Ferdinand, az egykori kiváló angol védő így értékelt a BBC-n: „A magyar válogatott láthatóan egy olyan csapat, amely úgy döntött, ha már elbukik, harcolva bukjon el”. A küzdőszellemet a szurkolók is értékelték, a lefújás után éppúgy elénekelve a fiúknak a Himnuszt, mint a diadalmas csoportmeccsek után.

Magyarország-Belgium 0-4
Stade de Toulouse, 38921 néző. Vezette: Milorad Mazsics (szerb)
Magyarország: Király – Lang, Juhász (Böde, 79.), Guzmics, Kádár – Nagy, Pintér (Nikolics, 75.) – Lovrencsics, Gera (Elek, 46.), Dzsudzsák – Szalai.
Belgium: Courtois – Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Witsel, Nainggolan – Mertens (Carrasco, 70.), De Bruyne, Hazard (Fellaini, 81.) – Lukaku (Batshuayi, 76.).
Gólszerzők: Alderweireld (10.), Batshuayi (78.), Hazard (80.), Carrasco (90+1.)
Sárgalap: Kádár (34.), Lang (47.), Elek (61.), Vermaelen (68.), Batshuayi (89.), Fellaini (90+2.)

Hirdetés