Izland is megtréfálta a portugálokat

Cé Ronaldo sem bírt a selejtezőben a hollandokat kiejtő újonccal. Magyarország vezeti az F csoportot.
Hirdetés
Huszonöt lövésből csak egyet tudott gólra váltani a portugál válogatott az Európa-bajnokság első fordulójának zárómeccsén, ez pedig kevés volt a győzelemhez, mert Izland négy lövésből is összehozott egy találatot. 
 
Pedig Ronaldóék a széleken rendre megverték a szigetország csapatának védelmét, de Hannes Thór Halldórsson a torna eddigi legjobb kapusteljesítményével szinte mindent megfogott. Az egyetlen kivétel Nani közeli pöccintése volt, a két védő közt kibújó portugál André Gomes beadását váltotta gólra. 
 
 
Izland ugyan csak 34 százalékban birtokolta a labdát, de a félidők elején így is akadtak helyzetei. Az elsőben Sigurdsson lövésénél még tuzdott védeni Rui Patricio, de a másodikban Vieirinha elnézett egy beadást, és Birkir Bjarnason zavartalanul vághatta be az egyenlítő gólt. 
 
A végjátékban a cserék sem tudták újra maximális fordulatszámra pörgetni a portugálokat, csak az utolsó tíz percben tudták ismét beszorítani Izlandot, de Ronaldo lövését is fogta a kapus, majd a legvégén két szabadrúgást is a sorfalba lőtt a Real klasszisa.
 
 
Izland az Eb második újonca, amely nem vereséggel mutatkozik be. Az első kontinenstornáján szereplő öt válogatott közül csak Wales tudott győzni (2-1 Szlovákia ellen), a szlovákok, az albánok (0-1 Svájccal) és az észak-írek (0-1 Lengyelországgal) kikaptak első mérkőzésükön.  
 
F csoport, 1. forduló: Portugália–Izland 1-1
Saint-Étienne, Geoffroy Guichard-stadion, 38 742 néző. Vezette: Cüneyt Cakir (török)
Portugália: Rui Patrício –  Vieirinha, Ricardo Carvalho, Pepe, Guerreiro – Joao Mário (Quaresma, 76.), Danilo Pereira, André Gomes (Éder, 84.) – Nani, Joao Moutinho (Renato Sanches, 71.), Cristiano Ronaldo. 
Izland: Halldórsson – Saevarsson, Sigurdsson, Árnason, Skúlason – Gudmundsson (E. Bjarnason, 90.), Gunnarsson, G. Sigurdsson, B. Bjarnason – Sigthórsson (Finnbogason, 80.), Bödvarsson. 
Gólszerzők: Nani (31.), illetve B. Bjarnason (50.)
Sárgalap: B. Bjarnason (55.), Finnbogason (90+4.)
A csoport állása: 1. Magyarország 3 pont, 2. Portugália és Izland 1-1, 4. Ausztria 0.

Hirdetés