Ismét keresik a legszebb erdélyi magyar dalt

Szoktál a zuhany alatt énekelni? Vagy egy kisvárosi garázszenekarban? Ez a pályázat neked szól.
Hirdetés

A Legszebb Erdélyi Magyar Dal pályázatot második alkalommal hirdeti meg az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete és a Gitár East Egyesület. Céljuk a magyar nyelvű, saját szerzemények írásának és előadásának bátorítása. „Emellett szeretnénk lehetőségeinkhez mérten felkarolni azon zenekarokat, akiknek még nem volt lehetőségük kilépni a világba, hogy megmutassák a tehetségüket a nagyközönség előtt” – írja a szervezők közleményében.

A tavalyi pályázaton huszonhárom zenekar nevezett be a versenybe, negyvenhét dallal. A zsűri a szöveg minőségét, a zenei alapot, a szöveg és a zene együttműködését, illetve a dal színpadképességét értékelte. A versenyben öt helyezést és egy különdíjat osztottak ki, a Legszebb Erdélyi Magyar Dal 2015 címet a Bagossy Brothers Company Elviszlek című száma nyerte el.

A zenekarok stúdió- és tévéfelvételeket, koncert-, illetve fesztivál-fellépéseket nyertek, országhatáron innen és túl. Becsléseik szerint idén a pályázó zenekarok száma eléri majd a negyvenet, a beküldött dalok száma pedig akár a százat is meghaladhatja.

És végül a legfontosabb információ: a pályázat beküldési határideje szeptember 30. Idén a zsűri négy tagból áll – André Ferenc költő, slammer, Balázs Imre József irodalomtörténész, költő, Sántha Zsuzsanna énekes és Zilahi Csaba műsorvezető. A gálaestnek és a díjkiosztónak a Bulgakov & Macskaház ad otthont, november 12-én.

A pályázati felhívás és az űrlap elérhető ezen a honlapon és ezen a Facebook-oldalon.

Hirdetés