Három és fél év börtön az RDS-vezért zsaroló Antena-vezérnek

A már börtönben ülő Dan Voiculesut, a lányát, az Antena Group volt igazgatóját és az ANAF volt vezetőjét egyaránt elítélték.
Hirdetés

A bukaresti táblabíróság csütörtökön alapfokon ítéletet hirdetett abban a zsarolási perben, melyben két médiatársaság, az Antena Group és az RCS & RDS vezetősége volt érintett. Dan Voiculescut, a Konzervatív Párt volt elnökét, az Antena-médiacsoport létrehozóját – aki egy telekügylet miatt már börtönben ül – két év letöltendőre ítélték. A most kirótt büntetés azonban nem adódik hozzá a korábban kapott tíz évnyi börtönhöz, mert a bűncselekményt még a büntető törvénykönyv megváltoztatása előtt követte el. Szabadlábra helyezéskor fogják figyelembe venni a mostani ítéletet. Lányát, Camelia Voiculescut ugyanebben az ügyben két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Mindkettejük ellen zsarolásban való bűnrészesség volt a vád.

Keményebb büntetést róttak ki Sorin Alexandrescura, az Antena Group volt igazgatójára, aki három és fél évet tölthet a rácsok mögött. Ő volt az, aki azzal fenyegette Ioan Bendeit, az RCS-RDS kábeltévé-társaság egyik vezetőjét, hogy ha nem ír alá egy öt évre szóló, évi 6,5 millió euró értékű szerződést, akkor rá nézve terhelő információkat hoznak nyilvánosságra az Antenákon. Szintén érintett az Adó- és Pénzügyi Hivatal volt vezetője, Şerban Pop, aki nem nyilvános adatokat szolgáltatott a zsarolóknak, mely tettéért két évet kapott.

Mindemellett az Antena Groupot 350 ezer lej büntetés kifizetésére is kötelezik. 

Hirdetés