Bizalmatlansági indítvány jöhet?

Szakértői kormány? Hol?
Hirdetés

Felmosta a padlót a Romániát jelenleg irányító szakértői kormánnyal Liviu Dragnea, a parlamentben a legnagyobb frakcióval rendelkező Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Liviu Dragnea.

A politikus hétfőn este az Antena 3 hírcsatornának nyilatkozva nyilvánított véleményt a Dacian Cioloș vezette kabinetről, és a legkevésbé sem fukaarkodott a negatív jelzőkkel, olyannyira, hogy még a bizalmatlansági indítvány benyújtásának lehetőségét is meglebegtette.

Dragnea keményen bírálta a kabinetet, mondván: a miniszterelnök nem elég határozott, a különböző brüssszeli hivatalokból verbuvált kormánytagok diplomatákként jöttek és úgy távoznak, vagyis nem szeretik igazán a hazájukat, a legjobb miniszter a PSD által jelölt Vasile Dâncu, a legrosszabb miniszteri címre viszont „nagy a verseny.”

Ledobta az „atombombát” is: kijelentette, hogy a jelenlegi kormánynak 50 százalékban van arra esélye, hogy megszervezheti az őszi parlamenti választásokat. Vagyis – ha jól értelmezzük – egyáltalán nem kizárható egy bizalmatlansági indítvány benyújtása.
 

Hirdetés