A rendőrség vizsgálja a Dinamo-focista halálát

Patrick Ekeng péntek este, meccs közben összeesett és meghalt.
Hirdetés

Bűnvádi vizsgálatot indított a rendőrség Patrick Ekeng labdarúgó péntek esti halála ügyében. A bukaresti Dinamo kameruni játékosa a konstancai Viitorul elleni mérkőzés 70. percében, alig tíz percnyi játék után összeesett a a pályán.

A 26 éves focista halálát a bukaresti Floreasca kórházban állapították meg, miután az orvosok másfél órán át próbálkoztak az újraélesztésével. Halálának pontos oka még nem ismert, de az orvosok szerint minden bizonnyal szíveredetű.

A rendőrség többek között azt vizsgálja, hogy a mentőautó miért csak három perccel azt követően hajtott be a pályára, hogy az orvosok megkezdték a földön fekvő Ekeng ellátását. Szemtanúk szerint a mentő nem volt felszerelve az újraélesztéshez szükséges defibrillátorral. Más szemtanúk azt mondják, a focista mellé érkező mentőben csak a sofőr ült, a mentőorvos a pálya szélén dohányzott.

Az sem világos egyelőre, hogy az eszméletlen labdarúgó újraélesztése időben elkezdődött-e. A Dinamo orvosa azt mondja, azonnal, még a gyepen elkezdte az újraélesztést, ami a mentőben folytatódott. Ezzel szemben a Floreasca kórház ügyeletes orvosa azt állítja, csak a kórházban kezdődött el az újraélesztés.

Hirdetés