Öngyilkos merénylőket lepleztek le Bukarestben

„Magyarország lakolni fog!” – kiabálták, amikor elfogták őket.
Hirdetés

Az Iszlám Állam nemrég videoüzenetben fenyegette meg – többek között – Magyarországot, de senki sem gondolta volna, hogy amitől tartunk, ilyen hamar bekövetkezhet.

A román szervezettbűnözés- és terrorizmusellenes ügyészség (DIICOT) jelentése szerint iszlamistákat füleltek le április elsején – Bukarestben. A három fiatalember letartóztatása után bevallotta: azzal a szándékkal érkezett az országba, hogy öngyilkos merényletet hajtson végre Budapest valamelyik forgalmas pontján.

A terroristák azzal váltak gyanússá, hogy a vonatról való leszállásuk után, az Északi Pályaudvar környékén helyiektől érdeklődtek. „A metrot keressuk, kerem, segitsenek” – ezzel a tört magyarsággal megfogalmazott kéréssel fordultak egy járókelőhöz, majd – jószándékukat bizonyítandó, és hogy eloszlassák az öltözetük (turbán, fekete mellény aranyozott „ISIS” felirattal) miatti esetleges gyanakvást – így kiáltottak fel: „Hungari iz ö bjúdiful kantri, Bjúdapeszt iz vanderful! Long liv Viktor Orban!”

Meglepetésükre a megszólított járókelő egy ütéssel válaszolt, majd – kihasználva a megdöbbenésüket – keleti harcművészeti technikák segítségével ártalmatlanná tette őket. „Amikor meghallottam, hogy Magyarországot éltetik a mi fővárosunkban, és azt ordítozzák, hogy ez itt Magyarország, elborult az agyam, hogy ezek a bozgorok már Erdéllyel nem is érik be, Bukarestet is maguknak akarják” – nyilatkozta feldúltan az eset után a terroristákat leteperő férfi, foglalkozására nézve nyugalmazott rendőrezredes és kungfu-oktató, a Vlad Țepes Őrjárata nevű szervezet tagja.

A leleplezett merénylőjelöltek, miután megtudták, hogy a magyar helyett a román fővárosba tévedtek, elsírták magukat kétségbeesésükben. „Halálra röhögtük magunkat azokon a szerencsétlen afgánokon, és most ugyanott kötöttünk ki. Allah nem ver bottal” – panaszkodott az egyetlen közülük, aki szóhoz tudott jutni a döbbenettől.

Hirdetés