Ha ez igaz, soha többé ne vásároljon húst a Profiban

A „profik” fertőtlenítőszerrel hosszabbítják a hús szavatosságát?
Hirdetés

A Profi üzletlánc egy sértődött és állítólag ki nem fizetett aradi igazgatója kitálalt a sajtónak. Állítása szerint azt kérték tőle a felettesei, hogy spórolás gyanánt a már lejárt szavatosságú húsokat fertőtlenítőszerrel és ecettel „frissítse” fel annak érdekében, hogy a romlottságról árulkodó kellemetlen szag ne érződhessen. Kijelentéseit tíz alkalmazott is alátámasztotta. Azt az utasítást is kapták, hogy a már becsomagolt szalámik, felvágottak esetében is hasonlóan járjanak el.

Az ügyben a férfi bejelentésére nyomozásba kezdett a rendőrség, a fogyasztóvédelem, az állategészségügyi igazgatóság és a munkaügy is. Ez utóbbi azért érintett, mert a volt Profi-főnök azt is állítja, hogy miután nem hajtotta végre az utasítást, nem fizették ki neki a túlórákat, és ki is rúgták.

A Profi sajtószóvivője természetesen tagadja a vádakat. Nagyon sok panasz érkezett az alkalmazottak részéről az igazgatóra, egy belső vizsgálat pedig bizonyította, hogy a férfi nem végezte jól a munkáját, ezért rúgták ki. Ezt követően kezdte az üzletláncot feljelentgetni.

A szóvivő azt hangsúlyozta, hogy a Profi több mint 400 üzlettel és 9500 alkalmazottal rendelkezik, nem engedheti meg magának azt, hogy vásárlói egészségére káros módon kezelje a húsokat. A Profi kilátásba helyezte az egykori alkalmazott beperlését is. A rendőrség is eljárást indított a panaszos ellene, mivel botrányt csapott az üzletben, ezért a közrend megzavarásával és csendháborítással gyanúsítják.

Hirdetés