Még egy seggel hozott döntés Kolozsváron

Nyájas Olvasó, látja, mi van a tré fekete műanyag alatt?
Hirdetés

Nemrég, ugye, átadták a felújítás alatti irdatlan dugók miatt sokat szidott Nagy/Ferenc József/Horthy Miklós/Horea utat Kolozsváron. Szép lett: sima útburkolat, sávok, bicikliutak, járda, megállók, járdasziget. Szóval, beköszöntött a normalitás. Nemrég azonban igen érdekes, mondhatni, az abszurditás határát súroló jelzőtáblák bukkantak fel a járdán. Egész pontosan a Bánffy/Cloşca utcai buszmegálló környékén, aztán lejjebb is, a Kis/David Prodan utcánál.

 

 

Igen, a bicikliutakról van szó. Nevezetesen: az illető szakaszokon tilos biciklizni a bicikliúton. Mi van? Nyilván az autósok és gyalogosok magasról tesznek a dologra. De ez olyan, mintha megjelenne egy tábla az út mentén, miszerint tilos autózni az úttesten. 

De hát miért? A hírek szerint azért, mert a buszmegállókban a várakozó gyalogosok ráálltak a bicikliútra, és a bringásoknak kerülgetniük kellett őket. Ezért aztán a polgármesteri hivatal (feltehetőleg a rendőrséggel való konzultációt követően) kirakta a tiltó táblákat az ominózus szakaszokon. Az adófizető (bringás) pénzén, persze. 

 

 

Hirdetés

Aztán úgy tűnik, valaki mégis rájött, mekkora baromság történt. Az eredmény: igen profi, fekete műanyag fólia került a röhejes táblákra. Az összesre. Gratulálunk, kedves illetékesek. Igaz, van még egy lehetőség: gerillák takarták le a hülye táblákat. Egyelőre senki sem vállalta magára a tettet. 

 

 

Az emberek közben vígan bringáznak tovább, ahogy eddig. Bár lehet, hogy egyesekre mégis hatott a tiltás, annak ellenére, hogy a képen látható szakaszon épp szabad biciklizni a bicikliúton.

Fotók: Szántai János

Hirdetés