Négy hónappal a tűzvész után is gyúlnak gyertyák Bukarestben

A Colectiv tragédiájában elhunyt 63 fiatalra emlékeznek hétfőn Bukarestben. Jelenleg még 13-an küzdenek a felépülésért.
Hirdetés

Szinte napra pontosan négy hónappal ezelőtt, október 30-án éjszaka keletkezett a bukaresti Colectivben a 63 fiatal életét követelő tűzvész, melynek nyomán a közhangulaton eluralkodó bizalmi válság kormányváltást eredményezett. Az Együtt ellenállunk (Împreună rezistăm) Facebook-csoport ebben a hónapban is meghirdette csendes megemlékezését a tragédia helyszínén, a Pionierul gyár előtt, ahol virágokkal, márciuskákkal, gyertyák gyújtásával emlékeznek az elhunytakra. A Facebookon létrehozott eseményre mintegy 600-an jelentkeztek be,és közel 900-an jelezték, hogy érdeklődnek iránta.

Szinte hihetetlennek tűnik, hogy a tragédia óta még mindig tizenhárman küzdenek a felépülésükért, többségük külföldi kórházakban. Az egészségügyi minisztérium közlése szerint egyetlen pácienst kezelnek jelenleg Romániában, a Floreasca kórházban, a többieket belgiumi, nagy-britanniai, és németországi intézményekben látnak továbbra is el.

Mint ismeretes, a tűzvészben összesen 27 fiatal halt meg a helyszínen, 24-en a hazai, és 12-en külföldi kórházakban. Közvetlenül a tragédia után 147-en személyt kezeltek – többségében égési sérülésekkel – kórházban.

Emlékezzünk az elhunytakra ezzel az emlékükre íródott dallal.

Hirdetés